Wat te doen bij een tennisarm?

Zoals de meeste wel weten is de meest voorkomende tennisblessure een tennisarm. Een tennis arm wordt ook weleens tenniselleboog genoemd. Bij een tennisarm heb je last van een peesaanhechting in je elle boog. De pijn zal dan ook plaats vinden in en rondom je elle boog, toch is het mogelijk dat de pijn uitstraalt. Het probleem van een tennisarm is bijna altijd te vinden op de bot-pees overgang. Een tennisarm wordt veroorzaakt door continue lichte aanspanning wat in de loop van de tijd voor een probleem zorgt. Het komt dus niet door overbelasting wat veel mensen denken. In het dagelijkse leven wordt de peesaanhechting weinig tot niet belast. Maar tijdens het tennissen heeft deze aanhechting veel te voorduren. Het is dus niet zo raar dat dit voor een tennisarm kan zorgen.

Genezen en voorkomen tennisarm

Zoals eerder gezegd is een tennisarm een van de meest voorkomende blessures in sporten als tennis, squash, badminton en meer racketsporten. Het genezen van een tennisarm kun je weinig tot niet beïnvloeden. Het enige wat helpt is je arm rust gunnen. Dit betekend stoppen met tennissen voor een onbepaalde periode. Als je toch doorgaat met een tennisarm, zullen de klachten verergeren. Dus dit is zeker geen optie! Geef je arm zo veel mogelijk rust, om het herstel te versnellen. Als je geen last meer hebt van de peesaanhechting kun je rustig aan weer beginnen met tennissen en trainen. Om in de toekomst deze blessure te voorkomen is het belangrijk om meer kracht en flexibiliteit in je onderarm te krijgen. Meer kracht en flexibiliteit in je onderarm te krijgen doe je door krachtoefeningen en rekoefeningen te doen. Ook is het belangrijk om in de toekomst een goede brace te gebruiken tijdens het tennissen.

Tennisbraces

Tennis is voor vrijwel iedereen een veilige en zeer gezonde sport op te beoefenen. Toch is er bij tennis net als bij alle andere sporten een kans op een blessure. De meest voorkomende tennisblessures zijn:

  • Tennisarm
  • Spierscheur bovenbeen
  • Zweepslag (spierscheur kuit)
  • Enkelverstuiking
  • Schouderpees blessures

Om de kans op deze blessures te verminderen vind je op Tennissportwinkel een groot assortiment aan braces. Deze sportbraces zijn uitermate geschikt voor tennis. In ons assortiment vind je braces die extra steun en bescherming bieden aan je schouder, been, onder- en bovenarm, elleboog, enkel en pols. In ons uitgebreide assortiment is er voor bijna alle kwetsbare lichaamsdelen wel een brace of beschermer te vinden. Neem direct een kijkje in ons braces assortiment.

©2015 Tennissportwinkel - alle rechten voorbehouden