Tennistas kiezen

Bij het kiezen van een tennistas is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren als prijs, grootte, aantal rackets, merk en model. Tennistassen zijn verkrijgbaar in tientallen modellen, maar welke is nou eigenlijk het handigst? Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Lees onderstaand ons advies!

Ruimte (3, 6, 9 of 12 rackets tas)

Bij het kiezen van een tennistas is het aantal tennisrackets van belang. Als je altijd 1 tennisracket meeneemt naar wedstrijden en trainingen dan is een rugzak voldoende. En is ook nog eens gemakkelijk mee te dragen tijdens het fietsen of wandelen naar de tennisbaan.

Als je meerdere tennisrackets mee naar de tennisbaan dan zal een rugzak zeker niet volstaan. In dat geval kan je beter kiezen voor een grotere tennistas. Grotere tennistassen heb je in diverse modellen, zo heb je tennistassen voor 3, 6, 9 of 12 tennisrackets. Hierbij gaat het vaak om tassen met een schouderriem. Waarschijnlijk denk je nu wat moet ik met 9 of 12 tennisracket op de tennisbaan. Hou er rekening mee dat het aantal rackets staat voor het aantal compartimenten van de desbetreffende tennistas. Deze compartimenten zijn ook geschikt voor tenniskleding of tennisschoenen.

Een gemiddelde tennisser zal voldoende ruimte hebben in een tennistas geschikt voor 3 rackets. Zo kun je gemakkelijk een tweetal tennisrackets kwijt, en daarnaast nog een bidon, brace of schoenen. Als je naast een tweetal tennisracket ook tenniskleding en een handdoek voor het douchen mee moet nemen adviseren wij te gaan voor een 6 rackets tennistas. Een 9 of 12 rackets tas komt ter sprake als je naast meerdere rackets ook nog eens tennisballen, extra kleding en een extra paar schoenen meeneemt naar de tennisbaan.

Thermische laag

Het kan zijn de je behoefte hebt aan een tennistas met een thermische laag die ervoor zorgt dat de spullen in de tas koel blijven. Dit kan handig zijn als je bidons of voedsel in je tas hebt zitten. Wist je overigens dat de snaren van een racket gaan uitzetten bij een hoge temperatuur? Dit gaat ten koste van de kracht van de bespanning. De thermische laag van een tennistas beschermt je tennissnaren tegen het uitzetten.

Prijs tennistas

De prijs van een tennistas is afhankelijk van een aantal factoren als het merk, materiaal en grootte. Zo kun je zeer voordelig uit zijn bij het kopen van een kleine rugzak van een minder bekend merk. En bij het kopen van een grote tennistas met thermische laag zal je ongetwijfeld duurder uit zijn. Bij het kiezen van een tennistas is het belangrijk om niet alleen uit te gaan van de prijs. Je kan beter iets meer betalen voor een kwalitatief betere tas. Op Tennissportwinkel kan je gemakkelijk alle tennistassen filteren op prijs, dit bespaart je een hoop tijd.

Neem een kijkje in ons zeer uitgebreide tennistassen assortiment.

©2015 Tennissportwinkel - alle rechten voorbehouden