Tennissnaar vervangen

Wist jij dat het belangrijk is een tennissnaar op het juiste moment te vervangen? Waarom dit zo belangrijk is vind je hier. Wij geven je advies en informatie over het vervangen van tennissnaren. Tennissnaren hebben net als vele andere artikelen een levensduur. Hoe meer de tennissnaren gebruikt worden, hoe sneller ze vervangen moeten worden. Vanzelf sprekend hoeft de tennissnaar minder vaak vervangen te worden als deze weinig gebruikt word.

Iedere tennissnaar heeft een bespanningsverlies, de ene verliest meer spanning dan de ander. Dit hangt af van het type tennissnaar. Overigens verliest een tennissnaar ongeveer 10% spanning in de 24 uur na bespanning. Als de tennissnaar onvoldoende gespannen is zal de balcontrole er flink onder lijden. Er zijn veel tennissers die denken dat een tennissnaar alleen vervangen hoeft te worden als deze gebroken is. Dit is zeker niet het geval omdat een tennissnaar vanaf het begin af aan bespanning verliest. Dit kan voor een te slappe tennissnaar zorgen wat weer grote invloed op de balcontrole heeft. En minder controle betekent weer dat je met een andere slag moet gaan slaan om de bal juist te raken of plaatsen.

Tennissnaar; bespanning meten

Misschien wist je het al of ben je er net achter gekomen dat een tennissnaar altijd spanning verliest, zelfs direct na het bespannen. Maar hoe kan je nou eigenlijk meten of een tennissnaar vervangen moet worden?

Een tennissnaar moet uiteraard vervangen worden na het breken, dit is de meest direct indicatie. Om erachter te komen of je tennissnaar vervangen moet worden kun je eenvoudig schatten of meten. De spanning op de tennisracket kan je gemakkelijk schatten als je al wat meer ervaring met tennisrackets bespannen heeft. Als dit niet het geval is kun je de tennisracket spanning meten met een tenniscomputer. Een tenniscomputer laat je exact weten wat de spanning op dat moment is. Ook kan je trainer of vaste tennisracket bespanner je wellicht adviseren of helpen.

De conclusie is dus dat er geen exacte levensduur is voor tennisnaren, het is een kwestie van meten om vervolgens de snaren te vervangen of te laten vervangen. Zelf je tennisracket bespannen? Hier vind je ons tennisracket bespannen assortiment. Ook vind je op Tennissportwinkel een uitgebreid tennissnaren assortiment.

Wij wensen je veel succes met het vervangen!

©2015 Tennissportwinkel - alle rechten voorbehouden