Tennis backhand oefening

Een backhand is een slag waar vele tennisspelers moeite mee hebben. Een backhand kan zowel enkelhandig als dubbelhandig geslagen worden. Een backhand slaan ziet er erg eenvoudig uit als je kijkt naar top tennissers als Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic en ga zo maar door. Maar je zal niet de eerste zijn die op de tennisbaan moeite heeft me het slaan van een backhand. Een backhand sla je in principe met je “verkeerde hand”, dit kan een reden zijn waarom een groot aantal spelers moeite met een backhand hebben. Om beter te worden in een backhand slaan hebben wij een simpele oefening beschreven. Deze oefening kun je eenvoudig uitvoeren samen met je trainer of trainingsmaat. Om je backhand te verbeteren moet je veel oefenen, naar verloop van tijd zal je backhand gemakkelijker gaan.

De tennis backhand oefening gaat als volgt:

Je speelt met 2 spelers op en neer. Dit kan bijvoorbeeld samen met je trainer of trainingsmaat. Speler 1 (degene met de opslag) slaat de bal met een onderhandse slag naar de backhand van de tegenstander. Vervolgens speelt de tegenstander de bal gekruist op zijn backhand terug. Vervolgens speelt speler 1 de bal opnieuw terug op de backhand. Nu mag de tegenstander zelf kiezen waar hij de bal terugspeelt.

Als je deze backhand oefening met je trainingsmaatje uitvoert is het belangrijk om meerdere keren te wisselen van opslag. Op deze manier train je elkaars backhand zeer eenvoudig, ondanks deze effectieve oefening blijft het een kwestie van veel oefenen.

Wij wensen je veel succes met het trainen van je backhand.

©2015 Tennissportwinkel - alle rechten voorbehouden