Squashracket kiezen

Weet jij waar je allemaal rekening mee moet houden bij het kopen van een squashracket? Een squashracket kiezen is moeilijker dan je denkt, daarom helpen wij graag.

Er moet namelijk rekening gehouden worden met een aantal zaken, daarnaast moet je jezelf vragen stellen als: Wat voor squashspeler ben ik? Sla ik hard of sla ik meer met touch? Indien je graag iets harder slaat dan adviseren wij een racket met een groter blad. Deze zijn bieden namelijk meer power waardoor je de ballen gemakkelijk achter in de baan krijgt. Rackets met een gemiddelde bladgrootte zijn iets beter uitgebalanceerd. Hierdoor heb je meer controle over met welke snelheid je de bal slaat.

Wat ook erg belangrijk is, is de manier van vasthouden en slaan. Zo kan je met losse en stijve pols spelen, waar je het racket vastpakt is daarmee erg belangrijk. Indien je de racket aan het einde van de grip vasthoudt, lijkt het alsof je racket bij een slag langzamer door de lucht gaat. Als je jouw racket wat dichterbij het blad beetpakt is de slag sneller, maar merk je dat je wat minder controle hebt.

Bekende en populaire merken

Tennissportwinkel adviseert altijd te gaan voor een racket van een bekend merk. Van bekende merken als Head, Wilson, Prince, Tecnifibre en Dunlop kan je hoge kwaliteit verwachten. De kwaliteitsbewaking is nou eenmaal minder bij onbekende merken. Uiteraard betaal je voor squashracket van een bekend merk aanzienlijk meer. Dit komt doordat deze merken gebruik maken van het beste materiaal in tegenstelling van de goedkopere rackets die bijna altijd gemaakt zijn van inferieur materiaal. Als je gaat kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding dan stijgen de topmerken ver boven de B-merken uit. Ons advies is dan ook om te gaan voor een squashracket van een bekend merk.

Bekijk ons Squashracket assortiment.

Squashracket kiezen

©2015 Tennissportwinkel - alle rechten voorbehouden