Kindertennis (advies stage 2 artikelen)

Ben je opzoek naar tennisartikelen speciaal ontwikkeld en gericht op stage 2 tennis? Op Tennissportwinkel vind je een zeer uitgebreid stage 2 tennis assortiment. Tennisartikelen stage 2 zijn gericht op kinderen tussen de 7 en 9 jaar oud. Bij stage 2 tennis spelen de kinderen op een groter tennisveld dan bij stage 3. Ook zijn de stage 2 tennisballen sneller dan de stage 3 tennisballen. Toch zijn de ballen nog voldoende vertraagt zodat de kinderen hun vaardigheden goed kunnen verbeteren. Bij stage 2 zal er ook iets dieper op het tactische vlak ingegaan worden door de tennistrainer.

Stage 2 tennisballen

Net als de stage 1 ballen zijn de stage 2 tennisballen speciaal gemaakt voor het trainen van kinderen. Tennistrainers maken vaak gebruik van stage tennisballen om de kinderen te leren tennissen. Bij stage 2 ook wel ‘Oranje tennis’ genoemd word er gebruik gemaakt van stage 2 tennisballen met een lagere drukverhouding in de binnenkant. Door de lagere drukverhouding stuitert de bal minder hoog. Ook zal de bal trager zijn dan een normale tennisbal. Hierdoor zijn de ballen uitstekend om te gebruiken bij stage 2. De kinderen hebben de tijd om de tennisbal op de juiste manier terug te slaan. En doordat de bal minder stuitert hoeven ze nooit boven schouderhoogte te slaan, wat bij een standaard bal wel het geval is.

Op Tennissportwinkel vind je een zeer uitgebreid assortiment aan tennisballen.

Kinder tennisrackets (stage 2)

Bij het tennissen is het erg belangrijk om gebruik te maken van een goede tennisracket. Dit geldt voor zowel jong als oud. Zo ook bij de Stage  2 tennissers, de stage 2 tennisrackets hebben een langere grip dan de stage 3 rackets. Dit is ideaal voor het aanleren van een dubbelhandige backhand. Overigens zijn de meeste stage 2 tennisrackets gemaakt van het materiaal aluminium. De stage 2 tennisrackets zijn speciaal ontwikkeld en gemaakt voor de leeftijdscategorie 7 tot 9 jaar. Hier vind je een groot aantal kinder tennisrackets.

©2015 Tennissportwinkel - alle rechten voorbehouden