Kindertennis (advies stage 1 artikelen)

Er is niks beter dan sporten voor een kind, zo ook tennissen. Op deze pagina vind je handige informatie en advies over kindertennismaterialen voor kinderen tussen de 9 tot 12 jaar. De meeste kinderen die beginnen met tennis zullen beginnen in stage 1. Voor stage 1 heb je speciale kinder- tennisrackets en tennisballen. Zo stuitert een stage 1 tennisbal 25% minder dan een normale tennisbal. Hierdoor hebben kinderen meer tijd om hun slagen te trainen. Ook hoeven ze niet boven schouderhoogte te tennissen. Met een normale bal zou dit wel het geval zijn, dit kan leiden tot verkeerde bewegingen en zelfs blessures. Daardoor adviseren wij altijd om te kiezen voor stage 1 tennismaterialen voor kinderen tussen den 9 en 12 jaar. Door deze materialen te gebruiken kunnen ze hun vaardigheden verder en beter ontwikkelen.

Stage 1 tennisballen

De stage 1 tennisballen zijn speciaal ontwikkeld voor trainers die les geven aan beginnende tennissers tussen de 9 en 12 jaar. De stage 1 tennisballen hebben alle kenmerken van een drukloze tennisbal. De mindere stuit van de tennisbal komt doordat er in de kern een lagere drukverhouding is. Met een lagere drukverhouding in de kern stuit de bal minder hoog en trager. Dit is ideaal voor kinderen van stage 1, aangezien ze nu meer tijd hebben om de tennisbal op de juiste manier terug te slaan. Heb je weleens gehoord van groen tennis? Hiermee wordt namelijk stage 1 tennis bedoelt.

Neem een kijkje in het assortiment tennisballen.

Kinder tennisrackets (stage 1)

Als je kind net begint met tennis is een juiste tennisracket erg belangrijk. De kindertennisrackets die speciaal voor stage 1 ontwikkeld zijn, zijn in de meeste gevallen gemaakt van aluminium. Ook hebben deze tennisrackets over het algemeen een langere grip, waardoor ze ideaal zijn om een dubbelhandige backhand te leren. Net als stage 1 tennisballen zijn de stage 1 tennisrackets geadviseerd voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. Voor een kinder tennisracket ben je op Tennissportwinkel op het juiste adres.

©2015 Tennissportwinkel - alle rechten voorbehouden