Bespanning tennisracket

Het is erg belangrijk om een tennisracket op de juiste manier te bespannen, maar wat is nou eigenlijk de juiste tennisracket bespanning? Een van de belangrijkste factoren van een tennisracket is de bespanning van de snaren. De speeleigenschappen van een racket worden voor een groot deel bepaalt door de bespanning. Het kiezen van een tennisracket is niet altijd even makkelijk, vele doen er weken of zelfs maanden over om een racket te vinden die aan alle wensen voldoet. Vaak zijn ze erg gefocust op de tennisracket en “vergeten” ze hoe belangrijk een tennissnaar eigenlijk is. Bij het kopen van een tennissnaar loop je tegen een aantal punten aan. Wat is de juiste dikte van een snaar? Moet ik gaan voor een stugge tennissnaar of toch een soepelere snaar. Dicht of open snarenpatroon? En als laatste moet je de keuze maken tussen een hoge of lage spanning.

De dikte van een tennissnaar wordt aangegeven in mm. Zo is een dikkere snaar dikker dan 1.33 mm en een dunnere snaar dunner dan 1.33. Een dikkere tennissnaar zal ongetwijfeld langer meegaan dan een dunnere tennissnaar. Een dunnere tennissnaar heeft weer meer controle over de bal.

Zoals eerder benoemd heeft de spanning een grote invloed op de speeleigenschappen. De spanning wordt uitgedrukt in kilogram oftewel kg. Zo is 23 tot 26 kg een lagere spanning, deze spanning geeft je meer comfort dan een spanning van 26 tot 30 kg. Deze wat hogere bespanning geeft je meer balcontrole. Bij het zoeken naar de juiste tennissnaar kun je profiteren van de informatie die wij je geven, toch is het altijd goed om meerdere tennissnaren uit te proberen. Zodat je te weten komt welke voor jou nou het fijnste speelt. Dit is per persoon verschillend.

Het belang van een goede bespanning

De laatste jaren heeft de tennissport zich enorm ontwikkeld. Bijna alles is verder ontwikkeld en ook daadwerkelijk vele malen beter geworden. Dit zorgt er ook voor dat het tennisspel sneller dan ooit tevoren is geworden. Doordat de tennisbal met hoge snelheid op je afkomt moet je snel kunnen handelen. Je moet kiezen tussen een backhand of forehand, een lichte tennisracket is hiervoor meer geschikt dan een zware racket. Vele jaren geleden werd er gespeeld met houten tennisrackets, deze waren zwaar van gewicht. Toch was dit geen enkel probleem omdat er in die tijd veel minder snel werd getennist dan tegenwoorden. Door deze ontwikkelingen is de bespanning van een tennisracket van groot belang. Wist je dat de uiteindelijke tenniseigenschappen voor meer dan 50% door de bespanning wordt bepaald? Een tennisracket kun je laten bespannen bij verschillende sportwinkels. Door het bespannen te laten doen wordt tennis ineens een dure sport. Je betaald keer op keer een flink bedrag voor de bespanning van je racket. Wij adviseren dan ook om een bespanmachine aan te schaffen, dit is een zeer goede investering. Als je 15 keer hebt bespant met je eigen machine heb je het volledige aankoopbedrag al terugverdient. Al die keren hierna bespaar je daadwerkelijk veel geld op het bespannen van je tennisracket. Bekijk ons tennisracket bespannen assortiment hier.

©2015 Tennissportwinkel - alle rechten voorbehouden